Arkiv: Skönhet & tips

hair trends

Här kommer några av vårens hår trender, som jag gjorde en tid tillbaka.

 • Fotograf: Henrik B
 • Modell: Maria Z
 • Hår&Smink: Makeupfox


Här kommer en Make-up bild,  kan någon se vad som är speciellt med denna bild?

Död makeup

Fick en fråga om hur man sminkar sig död

 1. Börja med en blek bas, men låt ögonen vara.
 2. Lägg i stället en röd ton i håligheten vid ögat.
 3. Lägg även en röd kajal på tårkanalen.( detta gör att ögonen ser rödsprängda ut)
 4. För död kan man även jobba med lila för att skapa ”den kalla” känslan.

En enkel fågel makeup till Halloween

 1. Du börjar med att lägga en vanlig bas, sedan tar du en svart/grå skugga och lägger en svart sotning.
 2. Ta även den svarta/grå skugga och shada under kindbenet och framåt. Lägg om man vill en skugga längst näsbenet, på båda sidorna.
 3. Ta svarta fjädrar och sätt fast dem, utgå från ögonbrynet och jobba dig upp till håret. Jag använde mig av franslim, Men tänk på att du måste tvätta bort limmet med varmt vatten.
 4. Läpparna kam man göra olika, här så har jag gjort bleka läppar med ett svart sträck över.
 5. Sen kan du leka med resten av kroppen, inspirera dig av bilden.

Fotografering

Vad du behöver tänka på under fotografering: Samma gäller här är att du vet vilken känsla som ska förmedlas med bilderna, skapa en bra dialog med fotografen. En annan viktig fråga är vad bilden ska användas till och vem bilden är riktad mot "anpassa dig efter detta". En bild säger mer än tusen ord är ett känt gammalt ordspråk, tänk på det när du jobbar. Så var noga med att ögon och läppar blir riktigt jämna,  minsta ojämnhet kommer att synas på bild.

Saker att tänka på:

 • Kolla modellens händer och naglar, ibland kan modellen glömt att fixa dem. Jag har alltid med mig nagelborttagningsmedel och ett neutral nagellack med mig
 • Om modellen ska visa benen, så kan det vara bra att smörja in dem. Gärna med lite skimmer spray, vilket ger benen ett snyggt lyster.

24 from false lash effect

Det finns väll ingen som har missat Maxfactors nya mascara, 24 som ger dig fransar med wow-effect.

Den här föll ner i brevlådan här om dagen, den var en bra mascara för er som vill ha volym. Men var försiktiga så ni inte får "fiskbensfransarna", uttrycket  "less is more"  fungera även med make-up med.

Kvälls make-up

Filmningen gick jätte bra, det kommer komma upp bilder så fort jag fått in dem på datorn. Idag är det en kvälls make-up som gäller, till en tjej som fyller år. Här kommer två tips på kvälls makeup, en lite finare och tuffare.

Foto: Hannah, modell Marielle

Foto: Hannah, Modell: Elin

Bröllopsmink/Clean beauty

När det kommer till sminket för en brud så går det ofta mot en Clean beauty. Vilket betyder att sminket ska vara naturligt och gå i harmoni med bruden själv. man sminkar för att farmhäva naturliga drag och ska fungera som en förfinade effekt. Basen: Tun men täckande, Se frisk ut. Bryn: Lätt ifyllda. Skuggor: Läggs i naturliga färger, Eller efter önskemål. Rougen: Anpassad till bruden, men var försiktig så att det inte blir för mycket. Munnen: Kundens önskemål, t.ex. i harmoni till brudbuketten. Sen så klart finns det tema bröllop och då anpassar man sminket efter det.

Clean beauty, Foto: Hannah

Inspirations bilder för Halloween

Ni som vill lösa Holloween, med smink kommer lite olika makeup-bilder för att inspirerats av.

En söt Älva

Sår, skotthåll mm

Vill ni veta hur man gör, så skriv ett inlägg och jag svarar.

Idéer för nyårs makeupen

Vill önska alla ett gott nytt år, Vill även säga att ni som oroar er över sminket denna kväll.  Här kan ni får lite tips och goda idéer av dessa bilder. Vanlig svart sotning och brännröda läppar

Eller varför inte våga på gilliter ögon, du lägger lättas på det med topps och fransklister .

Eller varför inte göra något helt annat, en underbar gulskugga på ögonlocket och ett ruskigt coolt läppglans

GOTT NYTT ÅR PÅ ER

Trender

Nu är det dags för din egen working girl att komma fram! Du som gillar stilen med dressar och kavajer kan glädja dig, för det är riktigt inne just nu. Passa på att njuta av denna trend, för den får dig verkligen att känna dig som en stark kvinna… Jag vill i samma stund slå ett slag för hatten, den passar synnerligen bra till denna trend.

Najs med hattar

Men, mer om trenden då…? -Jo… …satsa på prydlighet, proffsighet och harmoninitet . Men tro mig, denna trend är långt ifrån tråkig, även om det kan låta så… Den kan vara både sexig och spännande om du låter dig inspireras.

Modell: Elin Fotograf: Ingrid Jansson

Ett tips är att försöka blanda den brittiska kvinnan från 60-talsserierna med den starka kvinnan från 70-talet. Ett viktigt basplagg för att få in trenden är blusen. Pagget finns överallt både i budget och mer exklusiva varianter. Men varför inte rota runt lite i din mormors garderob, second hand är både populärt och bra för miljön… Inspirera dig av modehusen Celine http://www.youtube.com/watch?v=YGnsTNuetww och Hermés http://www.youtube.com/watch?v=UFpjanU7LhI Här är en bild, som jag och fotograf Ingrid gjorde där vi inspirerades av denna trend, och de numera mycket populära röda läpparna, som jag i tidigare inlägg har rekommenderat. Med vänlig hälsning Fox