Arkiv: Intervjuer

Planering

Planering, planering, planering för en fotografering nu på söndag, Rock möter 60-tal är temat. Har  idag sprungit runt halva stan och pratat och handlat i olika butiker. Kommer att få låna kläder från Pop Boutique, en underbar butik värd att besöka.
I går var jag och Fotograf Lotta A ute och kolla upp Location för söndagens shoot. Alexander S (sågaren i Diamond dawn) som kommer att vara med under denna fotografering, har i veckan blivit intervjuad av Rocknytt. Gå in här och läs om ni vill: Rocknytt. Där kan ni även se musikvideon, som jag var med och sminka till.

Foto: Nicklas E Modell: Moa R

ShoppingGudinnan.se

Ibland tar jag och och skriver om olika personer som jag tycker är intressanta och spännande. I dag blev det tjejen bakom hemsidan  ShoppingGudinnan.se.

Elinore,

Namn - Elinore Terngård

Intresse - Vara med kompisar, gymnastik och shopping

Du har en hemsida, vad går den ut på?

- Min hemsida heter ShoppingGudinnan.se och där säljer jag kläder, smycken och väskor från Thailand. Den går ut på att man ska se vilka fantastiskt underbara kläder och accesoarer det finns i andra länder som i detta fall Thailand.

Till Hemsidan ShoppingGudinnan.se
Hur kom du på att du skulle skapa en sådan sida?

- Jag har bott i Thailand i 8 år och beundrat kläderna där länge. Jag ville därför dela med mig av den thailändska skönheten till Sverige genom kläder och eftersom att det är så billigt i Thailand så säljer jag det väldigt billigt på ShoppingGudinnan också.

Hon gör sig även bra på bild

Vad är du personliga stil?

- Jag har inte riktigt hittat min personliga stil här i Sverige än eftersom att jag är nyinflyttad hit och har bara behövt att använda shorts och linne i Thailand tidigare. Just nu är jag dock inne i en "jeans och over-size tröja look". Jag älskar dock att gå runt i lite längre koftor och när det är lite varmare gillar jag att gå runt i kjol.

Vad sysslar du mest på din fritid?                                                                                                                                                                                    - Jag är med kompisar en hel del och vi brukar shoppa och hitta på andra roliga saker. Jag ska nu till veckan börja träna gymnastik igen så då blir det förmodligen en hel del träning också vilket är en ganska stor del av mitt liv också.

Frågor och svar, Med Miss Elinor 2011

Namn: Lotta Skaresund
Ålder: 16 år
Intressen: djur, att umgås med mina vänner.

Lotta, Foto Hannah

Hur känns det att ha vunnit MissElinor?                                                                                                                                                                   Att ha vunnit Miss Elinor känns jätte kul. Tycker att det va super roligt.

Blev du överraskad?
Ja överraskad det blev jag.

Hur fick du reda på att tävlingen fanns?                                                                                                                                                                   Det var min Moster som ringde och frågade mig och min kusine Elinore om vi var intresserade av att ställa upp i Miss Elinor. Hon hade varit ute på nätet och kollat runt lite och hittade då Elinorspelen.

Lotta i en tredig guldtopp, Foto Hannah

Vad tyckte du va roligaste momentet under tävlingen?
Det roligaste momentet under tävlingen, var nog andra dagen när vi fick en häftig sminkning och de snygga kläderna och posera med dem.

Skulle du kunna tänka dig ställa upp på likande tävlingar?
Ja det skulle jag. Tyckte att detta var roligt. Det va första gången jag var med i en sådan tävling, så det skulle vara kul att ställa upp i fler

Om du skulle det, känner du då att Miss Elinor har gett dig bra förkunskap?
 Ja absolut.

Första dagen, Lotta och Elinor

Skulle du rekommendera tävlingen för kommande år?
  Ja det skulle jag. Jag har en del vänner som är intresserad av modellande och jag kommer absolut att rekomendera Miss Elinor för de.

Sen vill vi ju veta lite mer om dig.
Så kan du beskriva din personliga stil?
Hmm.. min personliga stil vet jag inte riktigt vad jag ska säga om..

Sminket var, svart, guld och stenar

Du var ju även med på en blinddate event under festivalen, vi dör ju av nyfikenhet.
Hur gick den? Var din date något att ha?
 Haha just det.. Min "blinddate" var en snäll och trevlig kille. Vi satt och prata om massa saker och hade det bara allmänt trevligt. Fast det var ju lite stelt i början för jag var inte alls berädd på det, det va en spontan grej. Men det va en kul grej och jag hade det jätte trevligt.

Till sist skulle du ställa upp igen om du fick chansen?.
Ja det skulle jag göra.

Foto Hannah


Fox intervjuar Modell/bloggerskan Madeleine

Efter att fått lite frågor om var mina intervjuer tagit vägen så kommer en här:

Fox´s tre snabba Med:

Madeleine är även känd för Maddes mode.  Hon är Modell och bloggerska dessutom en väldigt framåt,  glad och trevlig person.

Snabba svar med Madde på:
1. I vilka situationer använder du smink?
2.Vad om du bara fick välja en make-up produkt vad skulle du välja då?
3.Ser du dig som en bra förebild för den yngre generationen?

1.Vardagsmakeup, foundation, concealer, lite solpuder och ögonbrynspenna. Men mest använder jag smink på fest eller om jag ska ut och äta, sotning eller eyeliner, ibland läppstift.
2. concealer


3. När det gäller makeup så ja, jag använder inte överdrivet av någonting och föredrar det naturliga, önskar den yngre generationen också kunde känna sig bekväma med det. Ser så många yngre på stan med på tok för mycket smink, och tycker de är för unga för att sminka sig. När det gäller livsstil så nej, jag stressar på tok för mycket.

Bilderna är från Maddes mode, gå in på hennes blogg  här över och följ hennes vardags.

Marielle Strandberg Vinnare av Elinorspelen 2010

Den lyckliga vinnaren från sommarens Elinorspelen.

Nu kommer ni får möjlighet att lära känna henne lite närmare och få några förklaringar från henne själv om varför just hon var den som steg högst upp på prispallen.

Namn: Marielle Strandberg
Intresse: Har aldrig varit en person som gillar att sitta still utan vill alltid hitta på saker. Är väldigt intresserad av mode och älskar att shoppa och umgås med mina vänner.

Hur kändes det när du utropades som vinnare?

 • Det var så himla oväntat, trodde verkligen inte det! Jag visste inte ens vad jag skulle säga. Men det var otroligt kul och jag blev väldigt, väldigt glad.

Vad tyckte du om tävlingen?

 • Bland det roligaste jag gjort! Älskar verkligen att stå framför kameran, och att gå på catwalken var sjukt kul! Alla som man träffade där var väldigt trevliga också, och det gjorde ju inte saken sämre.

Vad tror du det var som gjorde att du vann tävlingen?

 • Oj! Det är ju väldigt svårt att svara på själv, men det är nog för att jag verkligen gillar att stå framför kameran, att jag tycker att det är kul. Jag tror att sånt märks. Även att jag försöker vara glad hela tiden. Det är nog också viktigt tror jag.

Vad var roligast under hela tävlingen?

 • Hela grejen var ju väldigt rolig, men att gå catwalken var speciellt kul, just eftersom jag inte gjort det tidigare. Sedan att lära känna alla underbara människor var ju grymt!

Är det första gången du ställer upp på något sådant här?

 • Ja det är det! Har alltid tyckt att det verkar så kul att vara modell, och tänkt att det skulle varit roligt att försöka. Men så har det aldrig blivit av att jag sökt någonstans innan. Men när jag såg "annonsen" som Emilie hade satt ut så tänkte jag att det skulle vara en bra chans att testa, om jag nu skulle gå vidare.

Skulle du ställa upp igen på någon liknade tävling?

 • Om jag fick chansen, absolut. Det var så roligt så det skulle jag verkligen göra igen.

Och i så fall fick du med dig något av tävlingen som kan vara till din fördel?

 • Verkligen! Alla erfarenheter som man får kan man använda sig av senare. Jag har ju fått lite mer vana nu att röra mig framför kameran och jag har fått en liten inblick i hur det går till när man ska gå på catwalken osv. Om jag skulle ställa upp i något liknande igen så skulle jag absolut känna mig säkrare och lite mer van.


Hur skulle du vilja beskriva din stil för våra läsare?

 • Min stil är väldigt blandad, jag tar på mig det jag själv tycker är snyggt. Stil och mode är väldigt viktigt för mig, hemma kan jag gärna gå runt i mjukisbyxor och en slapp tröja, men om jag ska ut gillar jag att vara fixad. Inte för att jag är rädd för vad folk ska säga, utan för att jag tycker att kläder är kul.
 • Jag gillar kontraster, tex att ha en söt volangblus till coola jeansshorts eller en vit klänning tillsammans med ett nitskärp. Jag är däremot inte så mycket för alltför söta kläder, som blommiga mönster eller för färgglada plagg. Jag föredrar svart, vitt och grått.
 • Det får däremot inte bli tråkigt, därför är accessoarer väldigt viktigt för mig, det gör väldigt mycket med en outfit.

Sen så har ju du varit med och blivit fotad igen, är det någon av de stilarna som stämmer överens med din egna stil?

 • Klädmässigt så var det den rockiga stilen som stämde bäst överens med min egen stil, gillade dom kläderna. Sminkmässigt så var det någon av stilarna i början, jag brukar ha ganska naturell sminkning till vardags.
 • Men på bild gillar jag absolut att ha mer "extrem" sminkning.

Sen undrar vi så klart vilken du gillade bäst av dem

 • Jag gillade starkt den sista stilen som vi körde på, den som var lite mer "rockig". Den blev bra på bild och jag kände mig bekväm i den.

Mikael Johansson - en 24-årig frilansande sångare

Nu ska ni få chansen att ställa frågor till en intressant person igen. Den här gången är det till Mikael Johansson. Han är en fantastisk sångare och dansare som lyser upp i höstmörkret.

Några ord valda av Mikael själv: Jag heter Mikael Johansson och är en 24-årig frilansande sångare och dansare som just nu jobbar på Göteborgsoperan i musikalen Guys and Dolls, men i mitt hjärta så kommer jag alltid vara hårdrockaren från Dalarna.

Mikael Johansson

Mikael Johansson

Upplägget är samma som förra gången - du skickar in de frågor du vill ha svar på till mig på Emilie.larsson@makeupfox.com, och så vidarebefordrar jag dem till Mikael och läggar upp svaren här på hemsiden. Vill du veta mer om musikalen Guys and Dolls kan du läsa om den på: Guysanddolls.

Först ut Lesly Valencia

Som jag nämnt tidigare kommer jag presentera några intressanta människor här på bloggen och först ut är....  Lesly Valencia! Läs hennes presentation nedan och sen kan ni ställa frågor till henne via den här bloggen. Skicka bara frågorna till mig på Emilie.larsson@makeupfox.comså vidarbefodrar jag dem till Lesly.

Lesly

Hej mitt namn är Lesly Valencia och jag är 21 år. Kallas för Leslita. Jag läser just nu sista året vid Örebros universitet, på  SPA- programmet! Jag har ett stor intresse för hälsa och Alternativ medicin. Allt från kost och träning, till psykologi.  Jag har dansat i några år och rörelseglädje är viktigt för mig. Inom skönhet är spa-behandlingar, massage, stå fotomodell, smink, hårkurer och naglar något jag tycker är väldigt roligt och håller på att utvecklas inom. Sedan har jag även en spirituell sida där jag bl.a. håller på med magi och spådomskonst. Här har ni fått en liten försmak av vad jag är för människa! Hoppas att det har inspirerat er till att ställa fler frågor inom dessa ämnen och om mig. Hälsningar Leslita! Tveka nu inte att skicka in de frågor ni vill ha svar på!