Arkiv: Frågor & svar

Makeup till olika event.

Har fått några frågor när det kommer till smink till olika tillfällen, så som för vardags, fotograferingar och på modevisningar.
Så jag tänkte kort gå igenom de självklaraste med de olika tillfällena, börjar med modevisningar: Det viktigaste man ska göra är att, LYSSNA på vad designerns känslan och idén med visningen är. Sminket ska även vara anpassat till att modellerna kommer ha starka lampor på sig och att det även ska funka på foto. Något som förekommer mycket under visningar är trendmakeupen, denna makeup har ofta fokus på ögon eller läppar. Nästan som man kan säga att makeupen har en förfulande effekt, men framhäves possessivt på visningar.

Exempel på trendmakeup

Foto: Hannah. A Modell: Marielle

 

 

Svar till Cecilia. Om LN t-shirt.

Detta var inspirerat av Adam Saaks, finns underbara Youtube klipp där får du en tydligare bild av detta.

Här kommer även bilderna från denna fotografering, foto Henrik.B

Modell Juliana

Fråga: Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag fick ett mail med massa frågor från en tjej, som hade Make-up artist som drömyrke! En av frågorna var: Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? Vilket var väldigt svårt att svara på, så tänkte låta er följa med i morgon steg för steg. Kom in och kolla då.

Svar på mina naglar

Fått många förfrågningar på vad jag använder för nagellack, jag använder lite olika men just nu är det Depend vårfärger. De håller så där, men om man är noga med att göra rent naglarna innan man målar så håller de bättre.

Svar på frågan om sminktips

Hej Ylva Jo det finns många sätt så klart, på grund av hur själva ögat ser ut. Men en ska som kan vara till stor hjälp är att använda sig av mer än en skugga. För göra det lättare att tona ut skuggan på ett snyggt sätt, det vill säga. Du börjar lägga en mörkare skugga på ögonlocket, använder en ljusare skugga och att jobba upp mot ögongloben och sist en ljus skugga att lägga upp mot ögonbrynet. Viktigt att du jobbar med skuggan så du får bort de skarpa kanterna, så att skuggorna tonas ut i varandra. Sedan avslutar du med att rama in ögat med kajal.

Sara -Vad inspirerar dig?

Vad inspirerar dig? Jag fick denna fråga, av en ung tjej som ville börja studerar mode. Jag svarade att det såklart var allt runt omkring,, något som man fick starka känslor av. Så tänkte berätta vad som t.ex. vad som inspirerat mig till fotograferingen i morgon.

Som i morgon är det en modell med klarrött hår, vilket fick mig att tänka "hon skulle passa som en fågel".

Det blir ganska djursikt,

Så mer bilder från i morgon kommer ;)

Efter en fråga, om lätta håruppsättningar

Fick en fråga vad lätta håruppsättningar jag gör. Här kommer lite bilder på det.

Här är lite exempel på lite uppsatt och lockar.

Lite olika knutar

Kolla också in i bilder i portfolion//Fox

Frågor och svar, Med Miss Elinor 2011

Namn: Lotta Skaresund
Ålder: 16 år
Intressen: djur, att umgås med mina vänner.

Lotta, Foto Hannah

Hur känns det att ha vunnit MissElinor?                                                                                                                                                                   Att ha vunnit Miss Elinor känns jätte kul. Tycker att det va super roligt.

Blev du överraskad?
Ja överraskad det blev jag.

Hur fick du reda på att tävlingen fanns?                                                                                                                                                                   Det var min Moster som ringde och frågade mig och min kusine Elinore om vi var intresserade av att ställa upp i Miss Elinor. Hon hade varit ute på nätet och kollat runt lite och hittade då Elinorspelen.

Lotta i en tredig guldtopp, Foto Hannah

Vad tyckte du va roligaste momentet under tävlingen?
Det roligaste momentet under tävlingen, var nog andra dagen när vi fick en häftig sminkning och de snygga kläderna och posera med dem.

Skulle du kunna tänka dig ställa upp på likande tävlingar?
Ja det skulle jag. Tyckte att detta var roligt. Det va första gången jag var med i en sådan tävling, så det skulle vara kul att ställa upp i fler

Om du skulle det, känner du då att Miss Elinor har gett dig bra förkunskap?
 Ja absolut.

Första dagen, Lotta och Elinor

Skulle du rekommendera tävlingen för kommande år?
  Ja det skulle jag. Jag har en del vänner som är intresserad av modellande och jag kommer absolut att rekomendera Miss Elinor för de.

Sen vill vi ju veta lite mer om dig.
Så kan du beskriva din personliga stil?
Hmm.. min personliga stil vet jag inte riktigt vad jag ska säga om..

Sminket var, svart, guld och stenar

Du var ju även med på en blinddate event under festivalen, vi dör ju av nyfikenhet.
Hur gick den? Var din date något att ha?
 Haha just det.. Min "blinddate" var en snäll och trevlig kille. Vi satt och prata om massa saker och hade det bara allmänt trevligt. Fast det var ju lite stelt i början för jag var inte alls berädd på det, det va en spontan grej. Men det va en kul grej och jag hade det jätte trevligt.

Till sist skulle du ställa upp igen om du fick chansen?.
Ja det skulle jag göra.

Foto Hannah


Fox intervjuar Modell/bloggerskan Madeleine

Efter att fått lite frågor om var mina intervjuer tagit vägen så kommer en här:

Fox´s tre snabba Med:

Madeleine är även känd för Maddes mode.  Hon är Modell och bloggerska dessutom en väldigt framåt,  glad och trevlig person.

Snabba svar med Madde på:
1. I vilka situationer använder du smink?
2.Vad om du bara fick välja en make-up produkt vad skulle du välja då?
3.Ser du dig som en bra förebild för den yngre generationen?

1.Vardagsmakeup, foundation, concealer, lite solpuder och ögonbrynspenna. Men mest använder jag smink på fest eller om jag ska ut och äta, sotning eller eyeliner, ibland läppstift.
2. concealer


3. När det gäller makeup så ja, jag använder inte överdrivet av någonting och föredrar det naturliga, önskar den yngre generationen också kunde känna sig bekväma med det. Ser så många yngre på stan med på tok för mycket smink, och tycker de är för unga för att sminka sig. När det gäller livsstil så nej, jag stressar på tok för mycket.

Bilderna är från Maddes mode, gå in på hennes blogg  här över och följ hennes vardags.

Sidor